zaterdag 28 januari 2017

4008


Za 28  Jan
4008 - RECHT VAN SPREKEN OF PLICHT VAN ZWIJGEN
*
INHOUD: DUITSLAND/AMERIKA REBUILT: geen Berlijnse Muur tussen de USA en Mexico
*
RIDERO:
Marietje heeft een nieuwe vriend.  En moeder die nogal bekommerd is, wil wel iets meer weten.  “Is hij zuinig?” vraagt ze.  “Natuurlijk,” zegt Marietje, “‘k benne nog maar juiste binnen, of hij doet al het licht uit”
*
VANDAAG:  H. VALEER, H. THOMAS van AQUINO: of Thomas Aquinas
Thomas van Aquino (Roccasecca, ± 28 januari 1225 – Fossanova, 7 maart 1274) was een Italiaanse filosoof en theoloog, die tot de scholastici gerekend wordt. Hij is de meest invloedrijke systematische denker op theologisch en wijsgerig gebied uit de middeleeuwen. Hij wordt op 28 januari gevierd, de dag dat zijn relieken naar Toulouse werden overgebracht.
*

VENSTER OP DE WERELD
*
Burgemeester Berlijn vraagt Trump muur niet te bouwen: "Wij weten hoeveel leed veroorzaakt wordt door splitsing van continent"

De Berlijnse burgemeester
Michael Müller.
*
De burgemeester van Berlijn heeft de Amerikaanse president Donald Trump opgeroepen niet door te gaan met de bouw van een muur tussen Mexico en Amerika. De Duitse hoofdstad was zelf bijna 30 jaar in twee delen gescheiden door een muur.
"Berlijn, de stad van een verdeeld Europa, de stad van een vrij Europa, kan niet zwijgen wanneer een land van plan is om een nieuwe muur te bouwen.
"Wij Berlijners weten beter dan wie ook hoe veel leed veroorzaakt kan worden door een splitsing van een continent met prikkeldraad en cement", klonk het.
Twee dagen geleden ondertekende Trump een decreet voor de "onmiddellijke bouw van een fysieke muur op de zuidelijke grens", om illegale migranten tegen te houden.
Müller wil Trump doen afzien van dat plan. "Ik roep de Amerikaanse president op om zijn voorganger Ronald Reagan in overweging te nemen. Herinner zijn woorden: Breek deze muur af! Daarom zeg ik: Beste president, bouw deze muur niet!"

Tijdens de Koude Oorlog werd Berlijn van 1961 tot 1989 in een westelijk en een oostelijk deel verdeeld door de Berlijnse muur.
*
Digitaliaanse Bedenkingen
‘Ze’ (U weet wel wie dat zijn) zijn er weer vlug bij om achterste voor te redeneren. Nergens lezen we van welke strekking de Heer Müller is, maar om Burgemeester van Berlijn te worden, de Hoofdstad van het Merkel Reich, bestaat er geen twijfel over zijn Sociaal Democratische ‘overtuiging’.
‘Hun’ muur toendertijd was het werk van de DDR, de bloedrode Duitse Democratische Republiek, als trouwe volgeling van de grootste moordenaar aller tijden: Vadertje Stalin. En hun muur  werd gebouwd, zeker niet om de West-Berlijners te beletten naar Oost-Berlijn te vluchten. De man had dus beter gezwegen dan op de verkeerde manier de verkeerde argumenten te gebruiken om den Donald te treffen.
Die is vandaag precies VIJF dagen bezig en reeds rijst zijn reputatie hoger boven zijn belagers dan zijn eigen Trump Tower boven het aardoppervlak  waarop zij als slangen dooreen kronkelen.
In ieder geval staat vast, dat Trump alleen die muur wil afwerken, wat inhoudt dat anderen daar vòòr
 hem al naarstig bezig zijn geweest. Maar in de Leugenpers daarover geen woord.  Zwijgen is dus instemmen.
En den, net zoals de Islam doet, wordt de wereld weer eens ‘bedot’, d.w.z. op een kar gezet en lustig mee rondgereden.
Moraal van het verhaal: lieg en blijf liegen, altijd zal er wel iets van overblijven.
En neen, ook ik had liever gezien dat alle Mexicanen zo weelderig konden leven zoals men van de Amerikanen zegt (wat pertinent weeral een grove leugen is: er is daar meer armoede dan bij ons) zodat eenieder op zijn eigen plek kon blijven om te overleven.  Maar verdorie dat is toch de schuld van de Mexicanen en hun (Slinxe) Leiders zelf!!!
De Mexicanen hoefden in het verleden vòòr Trump dus helemaal geen stukken muur te krijgen door hun buren, maar andere en betere Leiders in  hun eigen land. Een wordingsproces dat door de Muur potdicht te maken, misschien wel eens in een stroomversnelling  zou kunnen geraken. Denk daarbij gewoon aan Gorbatsjov, die in het voordeel van alle Russen groot en klein en de rest van de wereld zijn eigen Sovjet Unie opgedoekt heeft. Waarbij Poetin, zijn opvolger, samen met Trump wel eens de slotakkoorden zouden kunnen voorspellen. Zo dat alle mensen als proletariërs aller landen verenigd, als broeders kunnen worden, maar dan zonder het Socialisme….
PS
Er al aan  gedacht, slimmekes van de Leugenpers, dat een bekwaam en vooruitziend Leider mijlen ver voorop loopt bij jullie gekwaak? Duurdere Mexicaanse avocado’s, citroenen, appels en peren voor de Amerikaanse consumenten? Wie of wat houdt de Amerikaanse, al even tropische streken als Mexico: Californië, Florida en alles wat daartussen ligt, van oceaan tot oceaan, tegen, om die zelf te telen? En als Mexico zichzelf door die invoerrechten van 20% benadeeld ziet, ligt daar dan geen kans voor andere arme Zuiderse landen om dat gat in de markt op te vullen?
Maar het is geweten: van positief denken krijgen Slinxen en Islammers altijd koppijn, weet U… Vandaar dat die liever sjoemelen, zoals nu weer de PS deed in Francofonia…..
Digitalia
++++



Geen opmerkingen: