woensdag 7 januari 2009

DE HARDLEERSE LINKSEN VANDAAG

DE HARDLEERSE LINKSEN VANDAAG
Succesvolle koopjesdagen in Antwerpen. Volle straten en pleinen. Met daarin: witte burka’s en kopvodden, in massa, en kinderen, die nu al gecondionneerd worden om ‘tegen’ te zijn, in ‘toegelaten’ betogingen. De Witte Mars der Onschuldigen…Er wordt met vuur gespeeld. Straks met voetzoekers, molotov coctails en nog later met bommen. Gaza en Allah ter ere….En de burger staat er bij en keek er naar, gebalde vuisten in de zakken…
En de persen rollen…
De betoging van vandaag wordt georganiseerd door de Vereniging voor de Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims. In principe moet het een stille witte mars worden waar alleen vrouwen en kinderen mogen aan deelnemen. Daarom dat het stadsbestuur de manifestatie toestaat. Maar de Arabisch Europese Liga (AEL) roept intussen via de website en per sms zijn militanten op om ook aan te sluiten.
Dit moslim-dingen-Vereniging zal wel een (of meerdere?) VZW zijn, mild onderhouden en gesubsidieerd door de Overheden (want deze buitelen over mekaar heen om te mogen manna strooien), terwijl de meeste demonstranten dan nog wel zullen leven van (ten minste) één leefloon. Neen, niet de meeste vrouwen, want die zijn ‘zwijgende moeders aan de haard’ – als U zich nog herinnert wat dat is - maar, wat te vrezen viel, de betoging werd weeral misbruikt door ‘heethoofden’ waarvan er 13 zijn moeten opgepakt worden.
Volgende keer Beulemans uit Brussel als politiehoofd aanstellen, met zijn bende Luikse polite-gangsters. Deze voordien instrueren, dat het om Vlaams Blokkers gaat, en dat er mag op geklopt worden. Vuurwerk verzekerd!
En dan komt de witte molenaar van uit de hogere sferen waar zijn beroep hem toe verheft, om zeemzoet te verhalen in GVA over….
In de hoop dat het hem doorverteld wordt heb ik in vetjes een paar woordjes bijgevoegd. U kunt nooit weten dat hij eindelijk eens (een beetje) de dwalingen zijns weegs inziet….Al moet ik toegeven dat zowel de molenaar zelf als zijn stukje niet gespeend zijn van literaire kwaliteiten….
**********
De eerste rel van 2009
Het nieuwe jaar is amper twee dagen oud, en de eerste politieke rel is al geboren. Het stond in de sterren van het nieuwjaarsvuurwerk geschreven dat de ongeregeldheden na de AEL-betoging van woensdag een staart zouden krijgen. Er vallen dan ook heel wat kritische bedenkingen bij te maken.

Om te beginnen: eens te meer blijkt dat relatief lange periodes van etnische rust in Antwerpen geen aanleiding mogen geven tot nonchalance. Er is niet veel nodig om de lont aan het kruitvat te steken. (Ja Ja, dank zij de lieve moslimsbroeders is Antwerpen een kruidvat geworden…) Ditmaal was het optreden van Israël in Gaza voor veel moslims blijkbaar een geschikt argument - of voor sommige amokmakers een goede drogreden - om de boel op stelten te zetten en hun woede te koelen op de joodse gemeenschap in Antwerpen, die bij mijn weten toch niet de beslissingen van de Israëlische regering stuurt. Bij een volgende aanleiding in de joost-mag-weten-hoe-nabije-toekomst is het weer raak. De waakzaamheid (Waakzaamheid is een veel te flauw woord. Er had moeten staan: de drastische maatregelen) mag dus niet verslappen. Zelfs niet op 31 december, de dag waarop de politietop elk jaar alle beschikbare krachten nodig heeft om allerlei festiviteiten in goede banen te leiden. Ook dan kan gokken op de goede afloop van een demonstratie een levensgevaarlijk spel zijn, zo is woensdag bewezen. (Doen lijk bij voetbal-hooligans: de politie-uren + materiaal vergoeding doorbereken aan de verantwoordelijken. Voordien bekend maken dat alle schade hoofdelijk zal verhaald worden op de arrestaten. Allen voor ééb. Een voor allen)

In die context begrijpen we de reactie van burgemeester Patrick Janssens op de rellen niet goed. Janssens haalt scherp uit naar de AEL, onder meer omdat die niet voor een ordedienst had gezorgd. In één vloeiende beweging zegt hij dat de politie de risico’s van de manifestatie heeft onderschat. Maar valt de politie dan niet onder de politieke verantwoordelijkheid van de burgemeester? En verwijt de pot dan niet de ketel dat hij zwart ziet? Ik kan me voorstellen dat Patrick Janssens op de politiek windstille 31ste december bezig was met de leuke dingen van het leven en de teugels even wat liet vieren, maar ik denk toch dat hij beter de hand in eigen boezem had kunnen steken. Zijn reactie is niet goed overgekomen op de Antwerpenaar, die zoiets ook niet van hem is gewend. (Is dat niet slaan van op zeer verre en veilige afstand? Anders gezegd om betrokkene geen pijn te doen,en toch maar de indruk van kritiek geven!))

Volgens Filip Dewinter moet het stadsbestuur ophouden met het ’gedoogbeleid’ tegenover demonstranten, waarbij de politie opdracht krijgt om vooral niet te provoceren. Ook met die zienswijze zijn we het niet eens. Antwerpen had de jongste jaren een mooi palmares inzake ordehandhaving opgebouwd, tot er woensdag even een smet op het blazoen kwam. Wat wil Dewinter dan? Dat het Antwerpse politiekorps zich gaat gedragen zoals de stoottroepen van burgemeester van Brussel Freddy Thielemans, die eind 2007 nog zwaar uit de bocht gingen toen het VB vreedzaam wilde demonstreren? Dewinter schreeuwde toen - terecht - moord en brand, hij moet nu dus geen bocht maken. (Lekkie Lekkie toch, Nu gooit U ze op één hoop: agressieve buitenland-dienende relschoppers en vreedzame eigen Vlaamse parlementariërs die cameraploegen te woord staan) Hardhandig optreden van de politie is zelden een goed middel om de vrede te herstellen, die les hebben we in Antwerpen onder meer geleerd van de ervaringen met geweld rond de voetbalvelden. (Wat wist Sarkozy hierover? Hogedrukspuit-werk, dat had er al lang moeten zijn)

En dan de meest ergerlijke vaststelling van allemaal: waarom reageert de weldenkende meerderheid binnen de Antwerpse moslimgemeenschap niet op de rellen? Waar zijn al die prominente stemmen nu? Als er manifesten, charters of open brieven moeten worden ondertekend, staan ze in de rij. Maar als er enige moed nodig is om wantoestanden binnen de eigen gemeenschap te veroordelen, dan blijft het oorverdovend stil. Of was er van al die ’rolmodellen’ de voorbije dagen dan echt niemand aanwezig in stad en land? (Deze vraag stellen, waarde Heer Lex Molenaar, is ze ook beantwoorden! En er zich, begot, in de toekomst naar gedragen! Eindelijk voor die mannen: geen resultaat? Geen centen!)

Zondag komt er nog een betoging tegen de bombardementen op Gaza. Ditmaal mogen alleen vrouwen en kinderen meelopen. Kijk, dàt vind ik nu nog eens een mooi en sterk signaal. (En weer pamperen, hé! In plaats van die moeders bij elkaar te roepen, en uitleg te geven over het conflict. Neen, niet de islam-uitleg, al mogen ze die blijven geloven, maar zze zouden tenminste toch met de argumenten van de tegenpartij – tiens, waar zit die bij ons?- kennis hebben gemaakt…Die mensen moeten leren leven met het feit dat hun islam-waarheid verre van de enige waarheid is. Datzijn toch de spelregels van de democratie?)
Lex Molenaar
VOEM!!!!
Dat is het letterwoord, dat al-dan-niet opzettelijk kan gevormd worden met de beginletters van deze VZW
Vereniging voor de Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims.

Als klanknabootsing van een
Molotov cocktail
kan dat tellen.



Nagekomen bericht, geleend bij Angeltjes

Bij de betogers behoorden nogal wat aanhangers van VOEM, een betoelaagde moslim-organisatie die volgens eigen doelstellingen ons laat kennismaken met de islam en de integratie van de moslims in de belgische samenleving nastreeft. Op hun webstek lezen wij volgende mogelijkheden :
Onze workshops voor groepen:
• Marokkaans kookatelier;
• Hennaschilderen;
• Munttheeceremonie;
• Marokkaanse koekjes;
• Arabische muziek;
• Arabische kalligrafie;
• Moskeebezoek;
• Groepsgesprek;
• Hanne en Hassan (spel);
• Oom van de Sultan (spel).
Wie dit achter de rug heeft is fijn geïntegreerd.

Geen opmerkingen: