donderdag 8 januari 2009

SPORTEN IN BURKA

SPORTEN IN BURKA
De 27-jarige Karima Bouhannouch (zie hieronder, en probeer de naam uit te spreken zonder Uw tong te breken…) is het aanminnig wicht dat, met open vizier en wapperende Arafat-sjaal, de strijd aanbindt tegen de verdorven Westerse samenleving. Deze keer geen Dolle Mina, maar een Dolle Karim a…ofte Flower Power in Oosterse verpakking.
Had het mens de zaken niet veel eenvoudiger kunnen houden, door bijvoorbeeld in haar land van herkomst die hoofddoek te dragen? Wedden dat ze daar echter weer ging protesteren, deze keer tegen de beknotting van de vrouwelijke vrijheden, zoals gebruikelijk in Moslimlanden….
Enfin, nu weet U waar ook deze klepel hangt. In Schiedam. En daar is nochtans zo’n goeie jenever, die daar gebrouwen wordt, dat weet toch iedereen!
En zou, ter binst Karima in het strijdperk bezig is, zij meteen kunnen ijveren dat de sportscholen ook gemengd zijn? Neen, ik bedoel niet gemengd oud en jong, dik of dun, mager of mollig! Maar gemengd gemengd. Vrouwtjes en ventjes doorheen….Dat maakt wel geen deel uit van haar ‘koeltoer’, maar een beetje water bij de wijn doen, dat mag wel hé! Het is maar de zon die voor niets opkomt!
Bussemaker: Sporten met hoofddoekje moet kunnen
dinsdag 6 januari 2009 07:46
De overheid is bezig meer allochtonen aan het sporten te krijgen en daarom moeten sportscholen het dragen van een hoofddoekje niet verbieden.
Allochtonen moeten juist aangemoedigd worden te sporten, vindt Bussemaker
Lees ook:
- De weblog van Paul Lieben Tuurlijk mag sportschool hoofddoekjes weigeren!

Vindt u dat hoofddoekjes in de sportschool moeten kunnen? Geef uw mening in de poll
Dat vindt staatssecretaris Jet Bussemaker (PvdA) van Volksgezondheid en Sport., schrijft het AD.
De 27-jarige Karima Bouhannouch uit Schiedam probeert via de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) het sporten met een hoofddoekje op af te dwingen, omdat de sportschool Fit for Free in Rotterdam haar weigerde.
Bussemaker gaat op verzoek van de CGB sportscholen aanmoedigen het dragen van hoofddoekjes niet te verbieden. Overigens heeft de CGB geen juridische mogelijkheden om een bindende uitspraak te doen.
Verbod
Bussemaker gaat op verzoek van de Commissie het verbod aankaarten bij de fitnessbranche.
Rotterdamse sportschool heeft alle vormen van hoofdbedekking verboden en het toestaan van alleen hoofddoekjes zou leiden tot irritaties bij de andere sporters.
Hoofddooekvrij
De website GeenStijl vond op de site van haar werkgever een foto van Bouhannouch waarop ze zonder hoofddoekje staat. 'Dat ben ik helemaal niet,' zegt ze in het AD.
Een collega bevestigt dat de sportende moslima niet de vrouw op de foto is.

Geen opmerkingen: