vrijdag 9 januari 2009

UIT NOODZAAK: NIEUWJAARSRECEPTIE VB

UIT NOODZAAK: NIEUWJAARSRECEPTIE VB

Bij deze steun ik ten volle en uit volle borst de kandidatuur van de schriftsteller van de weblog van het Anti Fascistisch Front (AFF) om lid te mogen worden van het Vlaams Belang. Weer druipt de nostalgie zo met bakken uit volgend opstel. Al beweert de schrijver vroegtijdig te zijn afgezakt (uit noodzaak) naar Café De Duifkes iets verderop.
De zaal Horta is ons bekend, dat Café ‘iets verderop’ niet. Ik ken het niet, maar het laat veronderstellen dat daar een luchtiger, linkser en meer AFF-gezinde sfeer hangt. In ieder geval, een minders, niet bestaande, of zelfs een anti-Bloksfeer. Het moet wel, want een linkse die gratis spijs en drank versmaadt, zoals op de pas verlaten Nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Belang: zoiets is bijna godslastering in een linkse kerk!
Ik denk eerder, dat de verkassing te maken heeft met ‘de noodzaak’ om tegenover de bazen en de partijleiding te bewijzen dat men toch uit het goede linkse hout gesneden is.
Moest U, bij het lezen van het AFF-artikel, het niet eens zijn met mij, gelieve dan een reactie (bij hen) te plaatsen om hen te wijzen dat al dat dansen op een slappe koord ook rats verkeerde gevolgen (voor hen) kan hebben. Als VB-mol bij dat AFF doen ze het niet slecht!

Het kan natuurlijk ook zijn, dat zinnige repliek op de receptie zelf hun petje te boven gaat, of dat ze werkelijk niet weten wat schrijven, en er dus maar op los kletsen.

**************


UIT NOODZAAK NAAR DE NIEUWJAARSRECEPTIE VAN HET VB-ANTWERPEN

De voorlopig laatste nieuwjaarsreceptie die deze redactie heeft afgeschuimd was natuurlijk de nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Belang Antwerpen. Voor de verandering eens niet in de chique lokalen van het OCMW-centrum Elzenveld, maar in de niet minder chique Art Nouveau-zaal van café Horta). Een 7 à 800 mensen wilden de nieuwe locatie wel eens bekijken.
De nieuwjaarsreceptie zou de start zijn van Philip Dewinters campagne voor de Vlaamse verkiezingen op 7 juni eerstkomend, maar wie er voor slogans als ‘Vlaanderen onafhankelijk! Nu!’ kwam, kwam bedrogen uit.
De actualiteit had Dewinter verplicht (nouja) om de nieuwjaarsreceptie te veranderen in “een protestmanifestatie tegen de geweldplegingen van de AEL en de laksheid van burgemeester Patrick Janssens die terzake een gedoogbeleid voert.” Er zijn de voorbije week meer allochtone jongeren in Antwerpen door de politie opgepakt dan er ooit Voorpost- en andere VB-vrienden zijn aangehouden in de Scheldestad, Janssens legt aan de AEL voorwaarden op om te mogen betogen die nooit eerder als voorwaarde zijn gesteld (een lijst met namen en adressen van honderd mensen ouder dan twintig die de ordedienst zouden verzorgen bij de voor morgen aangevraagde betoging…), maar toch wordt Janssens een gedoogbeleid verweten. Het was niet de enige keer dat Dewinter een loopje met de waarheid nam. Zo zei hij nog maar eens dat in het stedelijk onderwijs het kruis op de mijter van Sint-Niklaas en de kerststalletjes bij de kerstbomen niet meer mogen, terwijl de bevoegde schepen dit intussen schriftelijk en met de nodige persaandacht heeft tegengesproken. Dat men de helft van de Antwerpse kerken zou sluiten en er moskeeën van zou maken, is alweer een veronderstelling die Dewinter voor volle waarheid aannam en bij de aanwezigen als zoete koek inging.
Dewinter opende echter met een verwijzing naar het Ziekenkas-lied van De Strangers dat een paar weken geleden aan de ijspiste op de Antwerpse Grote Markt was gedraaid, een aanvankelijk als satirisch geïnterpreteerd lied dat na de Nationalistische Conventie van het Vlaams Blok op 24 november 1992 als racistisch ervaren wordt. Philip Dewinter: "Op de ijspiste op de Grote Markt mag het niet, maar hier wel. Vanavond dus bij wijze van inleiding De Ziekenkas van De Strangers, speciaal op aanvraag van heel politiek niet-correct Antwerpen!” Van De Strangers was het voor Dewinter maar een kleine sprong om vervolgens uit te weiden over “de christelijke bisschop Nicolaas van Myra die leefde in de vierde eeuw in Turkije, dat toen nog deel uitmaakte van het Romeinse rijk.” Sint-Niklaas dus. We bleven bij de folklore. Sinds die vierde eeuw in Turkije "dat toen nog deel uitmaakte van het Romeinse rijk" is echter veel veranderd. In de woorden van Dewinter: “Europa is ziek en zwak geworden. Multi-cultureel, verdraagzaam en tolerant heet dat volgens de newspeak.” Voor “al de moslims en allochtonen die ons land, onze manier van leven maar niets vinden” had Dewinter de boodschap dat ze over een recht beschikken: “het recht om te vertrekken. Inderdaad, als het u niet bevalt in dit land en in deze stad, vertrek en keer terug naar uw land van herkomst!” Merkwaardig is anders wel dat alhoewel er volgens Dewinter niets goed is in Antwerpen, hijzelf niet terugkeert naar Brugge. Dewinter is bijgevolg niet echt een inspirerend voorbeeld voor de moslims en allochtonen.
Over de manier waarop de Antwerpse politie de AEL- en andere betogingen aanpakt, zei Dewinter dat het is “alsof men aan de gendarmes van Saint-Tropez uit de films met Louis De Funés zou vragen om de nazi’s tegen te houden of aan inspecteur Clouseau de opdracht zou geven om Osama Bin Laden te vatten.” Volgens Dewinter “pampert” Janssens de moslims en kijkt hij neer op het eigen volk. “Hij levert onze stad uit aan Arabische vreemdelingen die nu ook al in de schaduw van onze kathedraal zwaaien met de groene vlag van het islamo-fascisme.” Volgens Dewinter mag de AEL best betogen, maar dan “ter hoogte van de Rode Weelweg, vlakbij de Hooge Maey (de stortplaats voor vuilnis van de stad Antwerpen en nog een pak gemeenten en instanties, red.). Daar horen ze thuis, op 15 km van hier. In the middle of nowhere. Maar geen betogingen meer in Antwerpen.” 't Is dat de campagne voor de Vlaamse en Europese verkiezingen op 7 juni niet meer ter sprake kwam, maar de vrijheid van meningsuiting zal daar weer opgevoerd worden als een campagnethema van het VB. Zoals we natuurlijk wel wisten: vrijheid van meningsuiting voor het VB, niet voor anderen. Voor anderen is er enkel vrijheid van meningsuiting in the middle of nowhere. Nog volgens Dewinter moeten we in verzet durven gaan. “Want onze stad is in nood. In nood kennen de Antwerpenaren hun vrienden en dat zijn wij – het Vlaams Belang – uit noodzaak!” En zo kwamen dan toch nog de woorden over Dewinters lippen waarrond Dewinter campagne wil voeren voor de komende Vlaamse verkiezingen: “Uit noodzaak”.
Uit noodzaak hebben we de VB-nieuwjaarsreceptie dan maar verlaten en zijn we iets gaan drinken in café De Duifkes iets verderop. Zo werd het toch nog een gezellige avond.

**************
Psst Ik hen de vele storende linken naar vroegere epistels van hen weggelaten. U mocht eens goesting krijgen om dat allemaal te gaan lezen. Indien U toch Uw lage lusten wilt botvieren: ga dan naar de site zelf: http://aff.skynetblogs.be/

Geen opmerkingen: