donderdag 8 januari 2009

HEILZAME TALIBAN OPVOEDING

HEILZAME TALIBAN OPVOEDING
Onderstaand stukje is, met uitzonderlijke dank, gewoon (gedeeltelijk) overgenomen van de blog van onze goede collega
http://blog.seniorennet.be/vlaanderen_vrij/
Waarvoor ik hem nederig om excuus vraag (om het zo maar te doen). Maar ere wie ere toekomt: het is een welkome gelegenheid om dat codewoord Taliban dat we horen op TeeVee en lezen in de media, eens nader te belichten. Zou het kunnen, dat er in feite ‘moslim-extremisten’ mee bedoeld zijn? Of mogen we dat niet weten? Onze jongens gaan in Afghanistan dus niet de Taliban bevechten, maar de moslim-extremisten….En de Antwerpse ‘kansarùe hangjongeren’ die periodisch op kamp gaan naar daar…gaan ze instructies halen? Kennis op de werkvloer?
De Staatsvuiligheid (zoals U ziet zijn het niet mijn beste vrienden, wegens enerzijds de moordenaars in hun rangen, en anderzijds omdat zij ons belastingsgeld verkwanselen door brave Flaminganten te bespionneren, terwijl ze de echte criminelen en staats bedreigende gangsters zelfs nog bescherming bieden) , dus de Staatsvuiligheid zou beter eens zowel in ons land als op de nabije internationale vlieghavens, de vliegtickets controleren van wie op en af reist naar die landen. Alleen al de middelen controleren waarmee die snoepreisjes betaald worden, zou ganse dossiermappen kunnen vullen….Aan de hand van die data-bases zou men ganse gevangeniskampen kunnen bevolken….
Desnoods voor deze zaken aan de politiekers vragen dat ze een nieuw maar beter BOM-wetje maken voor hun Buitengewone Opsporings Methoden, BOM). Liever dan dat er hier vroeg of laat geen BOM-wetten, maar echte bommen vallen.

Taliban willen alle schoolgaande meisjes dood.

De Taliban dreigen ermee meisjes die in Afghanistan en Pakistan naar school gaan, te vermoorden. Ze krijgen nog tot midden volgende maand de tijd om de school vaarwel te zeggen. In Afghanistan zijn al honderden meisjesscholen gesloten onder druk van de Taliban. "U hebt tot 15 januari de tijd om te stoppen met het naar school sturen van meisjes. Als u geen aandacht besteedt aan deze waarschuwing zullen we dit soort meisjes doden", zei een talibanleider op de radio. "We waarschuwen ook scholen om geen meisjes aan te nemen, anders blazen we de gebouwen op", ging de verklaring verder. Volgens Talibanleider Maulana Fazlullah moet in de regio de sharia, strenge islamitische wetgeving, nageleefd worden.
De Taliban hebben inmiddels honderden scholen verwoest. Mensen proberen hun dochters thuis op te leiden, maar ook dat is gevaarlijk. Afghaanse vrouwen en meisjes hebben een levensverwachting van 46 jaar en amper 12,6% van de vrouwen kunnen lezen en schrijven. In juni werden twee meisjes gedood voor het schoolgebouw in Logar nabij de hoofdstad Kaboel.
Iemand iets van gehoord of gezien op onze staatszender?

Geen opmerkingen: