zaterdag 3 januari 2009

PARTNER IN CRIME (Deel 3)

PARTNER IN CRIME (Deel 3)
In het Lijdensverhaal van de Here Jezus Christus moest de haan driemaal kraaien, vooraleer Petrus zijn Heer en Meester verraadde…In het Brussels Parlement riep de Premier tot drie keer toe ‘Vertrouwen, Vertrouwen, Vertrouwen’… terwijl het verraad t’allen kante al bezig was! Reynders op post. Dewael veilig geborgen als Eerste Burger van het land. De postjes bezet. De kabinetten voltallig…
Vooral geen levensgevaarlijke Parlementaire Onderzoekscommissie Fortis, waar parlementairen-pottenkijkers brokken kunnen maken: de DASH van wijlen Jan Theys: witter dan wit (met blauwe schijn) voor de 3 criminelen-hoofdverantwoordelijken. De kleintjes mogen hagen.
88 (Ja), 45 (Neen) en 0 (Onthoudingen): applaus voor de voor de Regeringsverklaring. Uitbundig applaus op de banken der Franscouillons…
Vlaanderen mag verder indommelen. Het pluimen gaat, als onder narcose, geluidloos door. De Tjeven doen aan ‘goed bestuur’. Met veel bla bla…en met dezelfde perceptie als Paars.
Als de vos de passie preekt, boer let op Uw ganzen!
En het meisje Vervotte? (want daar ging mijn titel om)…Het sneekte, nietig zoals gewoonlijk, het halfrond in, op muizenvoetjes, een paar minuten voor er op de knopjes moest gedrukt worden…en jawel! Ook zij ‘nam haar verantwoordelijkheid’!!!
Ze kon weg gebleven zijn, of zich onthouden hebben…in overeenstemming met haar woorden. Maar neen, de Non moest tonen dat ze niet alleen in het gelid bleef, maar ook stipt de partij-orders opvolgt…Eens te meer: ‘luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden’…De voorspelde Tjevenstreek, tweede hoofdstuk! Na de stap terug, kan er dubbel zo hard twee stappen vooruit gezet worden….
‘Tout va tres bien, Madame la Marquise’…
Mag ik bijna zeggen, dat Inge Vervotte een ongelukskind is? Overal waar ze komt zaait ze vernieling en ondergang. Sabena? Failliet. Leterme I? Failliet. Syndicale werking? Ze verliest veldslag na veldslag tegen het Vlaams Belang…Ze zal straks misschien ook Van Rompuy I doen vallen, wie weet welke kooltjes zij als Jonge Leeuwin in het vuur heeft…Meteen wordt ze misschien de mascotte in de Tjeven-PR voor de aanstaande verkiezingen….waar de Geitenboer hopelijk niet van zal terug hebben!
Neen, met Vervotte aan boord moet de bemanning vrezen, maar wij, wij zitten goed! Zo gezien zou ik haar beginnen sympathiek vinden….

In de Kamer hebben CD&V en Open VLD verklaard dat er nu toch geen parlementaire onderzoekscommissie komt die de aanpak van de bankencrisis moet onderzoeken. Er komt alleen een bijzondere commissie met minder bevoegdheden. Voor het onderzoek naar de vermoedelijke schending van de scheiding der machten door de regering-Leterme komt er een zogenaamde commissie van experts, waarbij de parlementsleden de betrokkenen niet zelf kunnen ondervragen. Bepaalde experts kunnen dat wel, zij maken daarna een verslag voor de parlementsleden. De voltallige oppositie voelt zich gemuilkorfd.

Geen opmerkingen: