vrijdag 2 januari 2009

PARTNER IN CRIME

PARTNER IN CRIME (Deel 2)
Bij de CVBP zit, te oordelen naar het interview waarmee het HNB vandaag zijn bladzijden vult, de lente en Pasen al in de lucht. Dank zij de ACV Sabena-Maagd met het ideale christelijk gezin (een minnaar en een hond) het meisje met de vlassen haren, dat met tafelspringen in de schijnwerpers is gekomen. De sociale assistente waarop de wereld met een visadempje zit te wachten….
En voilà! Het ijzer wordt gesmeed terwijl het heet is….De spindoctors van het Sanhedrin hebben de timing bepaald. De vertoning kan beginnen! En dat moet op de eerste dag dat de mensen weer een beetje normaal kunnen denken, en terwijl in Brussel de pionnen hun spelletjes opvoeren.
De bevriende media geeft het (afgesproken?) voorzetje door tussenin de feestdagen een poll te organinseren voor het jaar dat nog moet komen….Schitterend gevonden!
En voilà! Na de paukenslag, het heroptreden van de Meester….Niks in de handen, niks in de mouwen. Dames en Heren, komt binnen, het spektakel gaat beginnen….
De man Leterme last van valse bescheidenheid? Neen begot! De echte Tjeef krijgt wel klappen, maar bezwijkt niet! De verslagen held is zelfs winnaar in deze poll (HNB! Heeft U ook meegedaan?) voor de figuur 2009….En in alle Tjeven-nederigheid antwoordt de man ‘Magnificat Animamea Domino’ Heer, roep, en Uw dienaar zal U volgen….En stralend van inwendig vuur roept de Gezalfde:
Ik ben vrij! Ik wil dienstbaar zijn!
Inderdaad, mijn vaststelling over Vervotte klopt. Zij heeft de aanzet gegeven tot de verrijzenis van de twee woordbrekers-valsspelers, en ja, zelfs de geslepen Annemans doorziet haar spelletje…Hij weet namelijk dat het meisje Vervotte speelt in zijn achtertuin, waar de kiezersstemmetjes groeien en bloeien….Deze morgen in het Parlement beschimpte hij haar dus niet. Integendeel: hij prees haar om haar ‘moed’, wel wetende dat 1° zij ondertussen geen boterham minder zal moeten eten, 2° dat zij kiest voor de aftocht, om des te feller te kunnen aanvallen, en 3° omdat haar broodheren wel een opstekertje wilden, dat ze dus gekregen hebben door de paukenslag van haar weigering op een perfect georchestreerd ogenblik, en 4° last but not least: omdat hij weet dat haar imago tot ongekende hoogten stijgt - en hij daar de blijvende getuigen van wil zijn.
Of heeft de Gerolf nog iets anders in zijn mars? Want verre van haar te beschimpen, prijst hij haar! Nooit gezien in het Parlement! Een Boze die smijt met bloemetjes! Zou het kunnen dat er iets moois gaat bloeien? Neen, niet op amoureus vlak. Misschien een opening naar de Forza Flandria? Een jonge leeuwin van de Tjeven prijzen doet de Gerolf niet zonder reden….Maar gentleman als hij altijd is, moet ik hem voor deze snedigheid werkelijk bewonderen. Annemans is een groot man en een fijne kerel.
Psst.Welke Slang zou hier voor de Tjeven spindoctor spelen? En wat staat er ons nog te wachten?
.

Geen opmerkingen: