zaterdag 13 september 2008

COBURG KRIEBELS

COBURG KRIEBELS
Het moet voor die Koninklijke Knullen, die in eeuwigdurende aanbidding neergeknield liggen voor de suprematie van de ‘culture Française’ wel een serieuze steek in het hart zijn, van zo ‘n vooraanstaand royalty whatcher als het Parijse POINT DE VUE een stamp onder hun Koninklijke Derrière te krijgen. En dat precies juist in die dagen, waar hun haring aan het aanbranden is in eigen land.
In ieder geval weten 5 van die 20 commando’s wat te doen, eenmaal ze in actie geschoten zijn, bij de inname van het Paleis. Alle prominenten veilig stellen, in een soort ‘Schutshaft’ maar dan op een efficiëntere manier dan hun lotgenoten in Roemenie, de familie Ceascescu, die na een paar uur terecht werd gesteld onder het oog van de camera’s. Opladen en wegwezen, liefst naar een ver onbewoond eiland, waar ze kunnen leven van jacht en visvangst, na eerst afstand te hebben gedaan van al hun gestolen fortuinen. Voordien liefst bindende afspraken maken met CNN, voor ‘breaking neuws à la minute’, naar waarheid en zonder opsmuk opgenomen. Geen andere camera’s toelaten, want anders herbegint de manipulatie.
Welopgevoede mensen als wij zijn, houden wij het bij deze bespiegelingen, die in een nabije toekomst misschien als werkelijkheid voor het grijpen zullen liggen. De verdere afbraak van het Koninklijk Circus laten wij over aan de jongens en meisjes van Point de Vue., maar wij hebben wel hetzelfde standpunt: saai, bespottelijk, nutteloos en vooral veel te kostelijk!

Ons koningshuis is saai, bespottelijk, verstard, en flets. Althans als we het Franse royalty magazine 'Point de Vue' mogen geloven. Zij wijden in hun laatste editie een heel dossier aan onze monarchie.
Koning Albert is niet charismatisch, Prins Filip is het mikpunt van spot, Koningin Paola is een grootmoeder met een verstarde gelaatsuitdrukking, Fabiola is verzonken in een cultus rond haar man zaliger, Mathilde is saai en flets geworden, en Laurent mag dan wel turbulent zijn, hij is eveneens erg desastreus. Tot dat besluit kwamen de journalisten van Point de Vue tijdens de bestudering van ons koningshuis. Hoofdredactrice Colombe Pringle was alvast duidelijk tegen Het Nieuwsblad. "Jullie koningshuis is niet bepaald fantastisch. De Belgische monarchie is niet vrolijk, glamoureus, of dynamisch. De leden hebben niets, maar dan ook niets zinnigs te zeggen. Ik hoop dat ze zichzelf snel kunnen heruitvinden."

Geen opmerkingen: