zaterdag 13 september 2008

VLAAMS & PROGRESSIEF ???

VLAAMS & PROGRESSIEF ???
Spijtig! Zee spijtig!
Dat de naam Vlaams, of Vlaanderen (en afgeleiden) niet gebrevetteerd is. Ons blijft alleen de vuisten in de broekzakken te ballen, als er onverantwoord gebruik gemaakt wordt van onze naam.
Lees mee wat de man met de Arabisch klinkende naam op de mail van Bert-den-Bleiter mag schrijven, zonder dat zijn vingers door zijn eigen Allah afgebliksemd worden. Wat hij vertelt is klinkklare onzin, en vooral zijn laatste zin is o zo verhelderend. Woont waarschijnlijk in de ZONDER HAAT STRAAT;
Ik heb maar éénn kleine opmerking: wil hij zo goed zijn het geweld te vergelijken overal waar moslims zijn of ooit kwamen, en daar waar Vlaams Belangers leven? Meet (in hectoliters) het vergoten bloed, en tel in zeeën van tranen het verdriet van de overlevenden.
Voorwaar, de doodgraver van wijlen de Volksunie verkeert in goed gezelschap.

Fouad Ahidar, die voor VlaamsProgressieven zetelt in het Brussels Hoofdstedelijk parlement, steunt het verbod op een Vlaams Belang betoging tegen wat zij noemen “de islamisering van de grootsteden.” Dat het Vlaams Belang zich alweer tegen de islam keert, heeft alles te maken met interne verdeeldheid en slechte opiniepeilingen. Daarom zoeken ze de confrontatie.
Vlaams Belang heeft problemen met twee soorten mensen: enerzijds dé Franstaligen en anderzijds dé moslims. Volgens Fouad Ahidar van VlaamsProgressieven opent VB de aanval op de moslims, omdat ze tactisch geen andere keuze hebben: “We zitten momenteel in een politiek klimaat waarbij ook andere partijen voortdurend de Franstaligen aanvallen. Daar halen ze dus niet echt de media mee. Bovendien is de sfeer binnen Vlaams Belang zelf momenteel verziekt. Ze rollen nog net niet vechtend over straat, maar ze zitten duidelijk in de problemen. Dan is het logisch dat er opnieuw gefocust wordt op de oude, externe vijand volgens het Vlaams Belang, nl. de moslims.”
De Brusselaars (Nederlandstaligen, Franstaligen, maar ook Marokkanen, Algerijnen, … van welke origine ook) weten wel beter : natuurlijk zijn er problemen met onaanvaardbare vormen van extremisme, maar we moeten dat extremisme samen bestrijden zonder een hele groep mensen aan te vallen die net zoals iedereen gelukkig wil worden in een open samenleving.
De islam als zondebok aanwijzen voor al wat er misloopt in Brussel, dat doet Vlaams Belang al heel lang, maar is volgens Fouad Ahidar bijzonder kortzichtig. “We weten dat het racisten zijn die stemmen willen halen door haat te prediken en mensen tegen elkaar op te zetten. Wij willen vreedzaam samenleven en als VlaamsProgressieven op een constructieve manier alle Brusselaars, autochtoon én allochtoon, vertegenwoordigen. Als parlementsleden van sp.a en VlaamsProgressieven steken wij de hand uit naar alle mensen die willen meewerken aan een verdraagzame samenleving en zijn we bereid tot een debat over rechten en plichten van elke burger. Voor alle duidelijkheid: de moslimhaters van het Vlaams Belang horen daar niet bij.”

Geen opmerkingen: