vrijdag 19 september 2008

INFKLATIE BIJ DEFENSIE

INFLATIE BIJ DEFENSIE



Het departement Defensie stelt méér dienstwagens met chauffeur ter beschikking van topkaders dan alle andere departementen samen.


Liefst 64 generaals (en gelijkgestelden) toeren rond in een auto met chauffeur.
De kostprijs van al die dienstwagens met chauffeur bedraagt 4,3 miljoen euro per jaar, Dat heeft SP.A-Kamerlid David Geerts becijferd.
Defensie betwist de cijfers van Geerts niet.
'Maar', zegt de woordvoerder van minister Pieter De Crem 'het leger werkt verspreid over heel België. Een generaal heeft recht op een dienstwagen omdat hij vaak, ook na de diensturen, public relations en protocollaire functies vervult over het hele land.'


Bovenstaand berichtje komt uit Le Standaer van Woensdag 17 september 2008 en zal wel geschreven zijn met andere bedoelingen dan deze hieronder beschreven.
Vooral die dienstreizen voor die PR, Protocol & C° intrigeren mij. Omdat aan die begrippen in ons collectief geheugen minder nobele zaken kleven. Eén Bende van Nijvel volstaat.
Voor geval iemand van Thesaurie mij leest, ziehier dan een pracht van een suggestie ter besparing. Met taalgebruik aangepast aan de doelgroep, wat bewijst dat wij, rechtse smeerlappen die, ‘althans volgens Fabre in dezelfde Le Standaer deze morgen), het vaderland ten gronde willen richten, integendeel beschikken over een zeer adequate reflex ter zake. Ik bedoel het aanscherpen van de toegangscriteria tot het nobele beroep van sabelsleper-met-chauffeur-met-dienstwagen.
Laat inschrijven als eerste en voornaamste punt van deze criteria, naast geboren zijn, naar buiten-uit van goed gedrag & zeden, diploma lager onderwijs, juiste partijkaart, enz, een medisch attest van castratie. Zodat de leiding zonder ballen in overeenstemming is met de rest van de troep. Vervang dienstwagen door dienstfiets (is meteen goed voor het milieu) en op slag zullen de diensturen ruimschoots volstaan voor PR, Protocol & C°.
Misschien meteen een test vakbekwaamheid organiseren voor bepaalde dames, die beroofd van hun gelaarsd gezelschap, op zoek zullen moeten gaan naar alternatieve inkomstenn. Nu de canapé-benoemingen reeds bij de Politietop zijn doorgedrongen, moet, dank zij deze tactiek, toch een onoverzichtelijk werkterrein kunnen aangeboord worden?
En vergeten we niet, dat het Huis von Saksen-Coburg-Gotha tot nader order belast is met de Algemene Leiding!

Geen opmerkingen: