zondag 21 september 2008

OPINIEPEILINGEN DOOR DE FRANSCOUILLONS

OPINIEPEILINGEN DOOR DE FRANSCOUILLONS
De RTBF en de LE SOIR hebben het gepresteerd om samen een serieuze opiniepeiling te houden, die wonder bij wonder, overeenstemt met de verwachtingen van de inrichters, ja zelfs voldoet aan hun diepste verlangens en hun meest geheime wensen.
Resultaten. De oude belgicistische krokodillen, hun medeplichtigen (CVP-strekkung) gaan er op vooruit en halen ei-zo-na 30%. De blauwe brulboei uit Oostende, sedert hij op de koffie mocht in Laeken verdubbelt zijn score (nu 12,50%) en samen met de BSP (of de PVV) behalen zij dus veel méér dan de absolute meerderheid. Halleluja! De belziek is gered en iedereen blijft op post, fikse maandwedde + auto-met-+chauffeur + onkostenvergoeding inclusief. De Bozen? De Blokkers? De Vlaams Belangers? De Aanzetters tot Haat? De Islamfobers? De Koningshaters? De Boerkens? De analfabeten? De mestkevers? Die zijn zo goed als weggeveegd, en zakken onder de 15%, dat is maar liefst 10% achteruit….Wacht maart tot er verkiezingen zijn! Dan zakken die weg tot onder het absolute Nulpunt!
Besluit (niet door hen, maar door mij)
‘Allons enfants de la Patrie, le jour de gloire est arrivé’. De trasnferts bliijven gebetonneerd tot het einde der tijden. “Le Nord Ménapien’ zal blijven wroeten, tot ons aller welzijn; en we sturen hen met een kluitje in het riet. Rap naar de eerstvolgende verkiezingen, om daar te triomferen op de ondergang van die racisten, die incivieken, die imbecielen, die, enz….Hik. Santé!
Dat was in het begin van de week. Maar dan schrijft zaterdag 20 september 2008 in hun eigen gazetje, iemand een heel lang editoriaal, dus van nà het Verslag van de Drij Koningen aan de Ene Koning van vrijdag, en van nà het verslag van die stoere Vlaamse onderhandelaars-meelopers, die nu dreigen af te vallen, als de Geitenboer vandaag, nu zaterdag, vóór het congres van de 1400 Weverkens-die-zouden-ter-botermarkt-gaan, niet de brokken kan lijmen, dan gaan we naar de totale chaos, naar nieuwe verkiezingen, die niet eens grondwettelijk zijn, dus ongeldig, waaruit alleen separatisten garen kunnen spinnen. War ’n miserie, wat ’n miserie! ’t Is zijn de Apocalyps ²….
Van twee dingen een: die opiniepeilingen zijn er dik over (denk aan de verlate verkiezingsuitslagen in Antwerpen, bij de laatste Gemeenteraadverkiezingen, waar de stem-computers, drie uur na het afsluiten van de gewone tellingen, nog niet klaar waren met de monsterscore van de‘Pet-trick’) – of –
Alles en iedereen zit met een ei dat ‘de separatisten’, met de hete adem van de Vlaams Belangers in hun nek, den boel (en ons jobke) om zeep zullen helpen…En die separatisten, waar zouden die nu wel in hoofdzaak kunnen zitten? Toch niet bij al de erfgenamen van wijlen de Volksunie, die nu verspreid als zandkorrels in het raderwerk van al die andere partijen zijn terecht gekomen, geparachuteerde koekoeksjongen. Samen met de aangroeiende schare Vlaamsvoelenden bij de Tjeven, zouden die de absolute meerderheid wel eens kunnen bekomen waar noch de RTBF, noch de LE SOI van moeten terug hebben….
En dan zou wel eens kunnen bewaarheid worden wat de grote Waalse proletenzoon, import-Italiaan en Jeannet Eerste Klas heeft voorspeld: Vlaamse meerderheid = democratie??!! Alors, c’est la fin de la belgique…..
Wat er ook van weze: ik scherp mijn pen om de Kroniek van een Ondergang te boek te stellen. Verre van de chaos te beschrijven, zal ieder hoofdstuk getiteld zijn: Godsgeschenk Dag N°…
En kijk, ik begin er aan. Subiet sè. Want dat korte zinnetje, in La Libre is maar àk te duidelijk: Als dat (die Vlaamse meerderheid die gelijk is aan de onmogelijkheid om nog een regering te vormen) waar wordt, ‘Alors le Roi sera nu’.
.

Geen opmerkingen: