dinsdag 16 september 2008

DRAADLOOS INTERNET

DRAADLOOS INTERNET
Voor de zoveelste keer, bijna zoals met een tijdmachine, terug gegooid in het Neolithicum, of het Steentijdperk. Zonder verwittiging. Zonder pardon. Afgesneden van de buitenwereld, amper bereikbaar met de GSM, maar dat is Djezusmaranten schandalig duur om daarmee op onderzoek te gaan. Ofwel moet men de auto uithalen, maar’t dorp is 7 Km ver – en daar wacht U hetzelfde antwoord. No so. Zie hieronder. Drama in de overtreffende trap: geen internet!
Aan een draadloze verbinding ziet men überhaupt nooit veel, maar vandaag ziet men helemaal niets. Tenzij een tekstballonnetje: ‘Geen Internetverbinding’. Pure pesterij als er geen verbinding is. Liever ’n icoontje: mannetje met sliep-sliep gebaar bijvoorbeeld. Want dan komt het weer. De oplossing?
‘No so’.
(Weet niet). Dat zij twee korte kleine woordjes, maar volgens mij zo wat het meest gebruikt in Italië, naar niet-geboren-en-getogen-Italianen toe. Je geraakt er overal mee. Op welk spoor de trein naar X? No so. Om welk uur? No so. Wanneer zal mijn auto hersteld zijn? No so. Wanneer zal de panne (algemeen) hersteld zijn? No so. Wanneer gaat deze winkel open? No so. Wanneer begint de vertoning? No so.
Alhoewel, in veel van die voorbeelden kan het ook voorkomen, dat No so vervangen wordt door ‘domani’, of ‘doppo domani’ wat, wil zeggen, in vertaling, ‘morgen’, of ‘overmorgen’, maar in de bedoeling van Uw Italiaanse gesprekspartner drukt dat uit, dat hij wèl bedoelt: ‘Weet ik veel’ – ‘We zullen zien’, maar ‘zekerlijk NU niet’…Zeg dat dan!
Aandringen is nutteloos, want dan wordt het algemeen gekend antwoord Nr 3 boven gehaald. ’t Zij aan het loket in de Bank, of in de Post, of aan de balie in het ziekenhuis: ze draaien vierkant hun rug (beleefd gezegd, maar de Italiaan bedoelt het onderste van zijn rug, daar waar deze van naam verandert) naar U, en zet een ander gesprek of een ander werk voort. Of begint daar aan. Voor hen bent U er doodeenvoudig niet meer. U bent in het luchtledige opgelost, na antwoord 2 (domani). Waag het niet aan te dringen, want dan zijn ze gestoord, worden ze gevaarlijk en klaar om toe te springen om handtastelijk te worden.
‘No so’ & ‘domani’ of ‘doppo domani’ & de rug draaien: niet mis te verstane lichaamstaal als U hen op de zenuwen werkt. Of als ze zijn vast komen te zitten. In alle andere gevallen zijn ze poeslief. Voornamelijk als U vrouw bent….
En zo komt het dat ik nu een beetje mijn persoonlijke schatkamer ben kunnen opfrissen. Tijd zat. Werd hierboven al een bladzijde lang uitgelegd. Dus dit pareltje gevonden. Het is niet van mijn hand, en ik zou gaarne aan de keizer geven wat aan de keizer toekomt, maar in voorkomend geval moet ik forfait geven. Ik ken de keizer niet. Dus zeg ik maar nog eens lijk Meneer Pastoor vroeger zei toen hij weer eens op ronde was voor ‘Sint Pieters Penning’ : Ons Lieven Heerke zal ‘t U lonen….

DE WINKEL IN ECHTGENOTEN (PARIJS)
In Parijs werd er een winkel geopend die echtgenoten verkocht. Aan de ingang van de winkel kon men het huis- reglement lezen:

’Er zijn 6 verdiepingen en hoe hoger men komt, hoe hoger de kwaliteit van de mannen. Elke klant heeft het recht op slecht één bezoek. Een man moet worden gekozen op één bepaalde verdieping en men kan nooit een verdieping terugkeren!’

Een vrouw besluit er de ideale man te gaan zoeken. Op de eerste verdieping staat één bord met de tekst: Deze mannen hebben werk. Op de tweede de verdieping staat een bord met: Deze mannen hebben werk en zijn kindvriendelijk. Op de derde verdieping leest ze: De mannen hebben werk, zijn kindvriendelijk en hebben een goed voorkomen. Toch wenst de vrouw verder te gaan. Ze betreedt de vierde verdieping en leest: Deze mannen hebben werken, zijn kindvriendelijk, hebben een goed voorkomen en helpen in het huishouden. Oooooh! Roept ze uit, ongelooflijk!
Ondanks alles gaat ze naar de vijfde verdieping en leest de tekst op het bord: ‘Deze mannen hebben werk, zijn kindvriendelijk, hebben een goed voorkomen, helpen in het huishouden en zijn heel romantisch.’ Ze twijfelt even, maar neemt dan toch de trap naar de zesde verdieping, waar ze het volgende leest: “U bent de 5.562.986de bezoekster op deze verdieping. Er zijn géén mannen op deze verdieping. Deze verdieping bewijst dat het moeilijk is om vrouwen tevreden te stellen. Dank u voor uw bezoek!”
Enkele weken later werd in dezelfde straat een andere winkel geopend, waar men op zes verdiepingen vrouwen verkoopt. Op de eerste verdieping vindt men vrouwen die graag de liefde bedrijven, op de tweede verdieping vrouwen die graag de liefde bedrijven en graag koken. De verdiepingen 3 tot en met 6 werden nog nooit bezocht …"

Internet hesteld om....16 uur. Deo Gratias

Geen opmerkingen: