vrijdag 19 september 2008

DE VOLKSUNIE HERLEEFT

DE VOLKSUNIE HERLEEFT

Als een stem uit het verleden, met argumenten uit het verleden, spreekt d’oude Voksunie weer, als in de beste jaren van Heer Hugo-met-den-baarde. Deze keer in GV Janssens, afdeling Linkeroever in de persoon van de nochtans altijd sympathiek geweest zijnde Senator Willy Kuypers.

Kan er ineens niet aan doen. Moet die man niet. Kuipers…de naam alleen al. Vroeger nooit op gelet. Kuiperig. Gluiperig. Onderkruipachtig. De man gaat voorbij aan de late bekering van Heer Hugo, die, had hij nog geleefd, vandaag de hardste voorvechter zou geweest zijn van de Forza Flandria….Dat hij ooit geroepen heeft ‘Leeve België’, daar is Kuypers waarschijnlijk tot op heden met terugwerkende kracht nog altijd fier op.

Wij moeten, zegt Kuypers, onze posities behouden. Posities of postjes? Uit de regering stappen is cash betalen. Wat wil dat zeggen? En anders komt de Boeman uit het Zuiden ons bedreigen tot aan onze achterdeur. De Sansculotten komen terug!
En het Vlaams Belang? Die willen nieuwe staatsgrenzen.
Vlaamse grenzen, Meneer Senator, met slagbomen en tram terminussen, zoals in Bye Bye Belgium?
Terwijl de VU, o pardon de NB-A, grenzenloos wil zijn, maar dan wel met behoud van de belse staatsgrenzen binnen Europa…

Zou Meneer Senator (Ere-Senator?) nu eindelijk eens willen zeggen wat hij wil zeggen? Of wil ik het in zijn plaats doen, vrijblijvend en zonder verplichting?

De NB-A moet in de kaas blijven zitten om van binnenuit Vlaanderens lot te verbeteren, wel wetend dat zulks, zolang één franscouillon in dat huis woont, nooit het geval zal zijn.
Het Vlaams Belang wil die franscoullon zijn eigen huis geven, zodat wij in ons huis, een huis met vele kamers, zelf de enige baas zijn.

Moeilijk, hé!

Maar zondag valt de beslissing….die al van lang voordien beslist is. Doen zoals de franscouilon het zegt: ‘J’y suis, j’y reste’…Apr!s moi le déluge! Want als men bij de hond slaapt, vangt men zijn luizen.


De N-VA mag zondag niét uit het kartel stappen. Ik zie ze dat ook niet doen. De partij moet blijven mee onderhandelen en het kartel moet blijven bestaan. Het Vlaams front mag niet breken.” Dat zegt ex-VU'er Willy Kuijpers (71), een politicus met een groot Vlaamsnationaal moreel gezag.
Het uur van de waarheid breekt aan voor de N-VA...
“Niet alleen voor de N-VA, ook voor de andere Vlaamse partijen, en zeker voor politici met een Volksunie-verleden. De verantwoordelijkheid van bijv. Bart Somers, Patrik Vankrunkelsven, Vincent van Quickenborne, Bert Anciaux en Geert Lambert is even groot als die van Geert Bourgeois. Zij moeten elkaar vinden. Zij zijn de bewakers van het erfdeel van een halve eeuw VU, een partij die nooit had mogen ophouden te bestaan. Een schande in de politieke geschiedenis.”
Maar ze moeten wel iets hebben om in juni 2009 naar de verkiezingen te gaan. Een vette vis...
“Kijk, regeren is risico’s nemen. Maar wie uit de regering stapt betaalt cash. Waar het nu op aankomt is dat de Vlaamse eensgezindheid niet verzwakt. Dat is waar Didier Reynders op aanstuurt. Het Vlaams front mag niet toegeven, het moét blijven bestaan. En de kartels mogen natuurlijk niet springen.”
Wat moet de uitkomst van de dialoog tussen de gemeenschappen zijn?
“Geen separatisme. Dat is het domste wat we kunnen doen. Dan ligt de Franse staatsgrens volgend jaar in Sint-Genesius- Rode. Ik geloof dus niet in de aanpak van het Vlaams Belang. Dat is een achterhaald staatsnationalisme. Europa biedt ons een kader. Het Europa der Regio’s bestaat al én heeft macht. Catalonië, Schotland, Wales, de Duitse deelstaten zijn niet meer weg te denken uit de EU. Denk internationaal, handel lokaal, daar komt het op aan. Staatsgrenzen hebben geen betekenis meer.”

Geen opmerkingen: