maandag 15 september 2008

CRIMINELEN-PLUK

CRIMINELEN-PLUK
Bij Elsevier, of liever bij de CDA in Nederland, is men ofwel compleet het Noorden, het Zuiden en het Westen kwijt, ofwel zijn ze daar voorgoed op hun koppeke gevallen en blijven botsen. ’t Is geen zicht!
Stel U voor: men wil de Heren Criminelen hun zuurverdiende centjes zo maar zonder meer kunnen afpakken. Waar moet dat eindigen? Een vlaag van ‘mani pulliti’ over de ganse Westerse wereld? Want, buiten de loontrekkenden, de kleine en grote middenstanders en de bona-fide grootverdieners (als deze soort dan al bestaat) wie is er dan nog veilig? Om te beginnen geen enkele politieker. Wat nooit de bedoeling kan zijn.
Stel U voor: U bent jong en U wilt wat. Handeltje opgezet in roesmiddelen. Succes en blitse car. De flikken mogen U dat afpakken, omdat die uiterlijke tekenen van welstand niet overeenkomen met Uw status van ‘uitkerings gerechtigde werkloze’?
Stel U voor: U drijft een nachtwinkeltje van dertien in een dozijn, maar bent daarnaast ook de gelukkige eigenaar van een of meerdere vastgoed eigendommen…De flikken mogen U dat afpakken?
Stel U voor: U houdt een bescheiden telefoonwinkeltje. Flinke bankrekening. De flikken mogen U dat afpakken?
Stel U voor: U leeft hier, met familie, als steuntrekker of universitair geschoolde, in alle eer en moslimdeugd, maar U verwerft regelmatig een nieuwe eigendom in Uw ‘vakantieland’. De flikken mogen U dat afpakken?
Stel U voor: Uw oom of achterneef uit Marokko bezit hier een huis of een luxe-voertuig waarvan U het dagdagelijks genot heeft…De Flikken mogen U dat afpakken?
Stel U voor; men heeft een goed draaiend organisatie, een flink gesubsidieerde NGO, in de hand, en kan daar breed van leven. En van de flikken zou dat niet meer mogen?
Stel U voor! Men is vakbondsafgevaardigde met een flinke ‘oorlogskas’ in het buitenland. En de flikken zouden dat zo maar mogen afpakken?
Stel U voor! Men is met veel ellebogenwerk als CEO op de loonlijst geraakt van een staatsbedrijf, de TV, de Post, het Spoor, enz, en men heeft een wedde waarover niet mag gecommuniceerd worden….En de flikken zouden dat kunnen afpakken?
Neen. Dergelijk gedrag is puur racisme en in hoofdzaak gericht tegen de moslimbevolking en hun sympathisanten. Dat mag niet getolereerd worden. Integendeel, dat moet bestreden worden te vuur en te zwaard….Tenzij…wij, vreemdelingen, zien dat het hen ernst is. In voorkomend geval zouden wij moeten overwegen om dit land, dat overloopt van melk en honing, te verlaten, om terug te keren naar onze schapen en geiten….Om onze sympathisanten achter te laten in een rechtse dwingelandij-staat…

'Laat criminelen bewijzen hoe ze aan hun geld komen'
maandag 15 september 2008 07:39
Zware criminelen moeten zelf bewijzen dat hun bezittingen op legale wijze zijn verkregen. De zogenaamde plukze-wetgeving die nu geldt, waarbij justitie moet aantonen dat het bezit van de misdadigers door criminaliteit is verkregen, wert onvoldoende.

Van Geel wil dat criminelen verantwoording afleggen over hun bezittingen
Dat zegt CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel maandag.
Lastig
De bewijslast wordt met het voorstel van Van Geel omgekeerd. Het is volgens de CDA’er vaak overduidelijk dat de miljoenen euro’s van de criminelen niet met hard werken zijn verdiend, maar het is lastig om dat aan te tonen. ‘Laat wapenhandelaars, mensensmokkelaars, uitbuiters, valsemunters en drugsdealers maar zelf bewijzen hoe ze aan dat geld zijn gekomen,’ zegt Van Geel.
'Plukken'
Het ‘plukken’ van criminelen wordt op die manier veel effectiever. ‘We treffen ze dan waar het echt pijn doet, namelijk in hun portemonnee.’ Tijdens de algemene beschouwingen van aanstaande woensdag in de Tweede Kamer zal Van Geel een voorstel presenteren over het omkeren van de bewijslast.
Verruimen
Met het voorstel slaat de CDA-fractie in ieder geval een andere weg in dan minister Ernst Hirsch Ballin (CDA) van Justitie. Hij kondigde twee maanden geleden aan de bestaande pluk-ze wetgeving te willen verruimen zodat justitie meer financieel onderzoek kan doen naar veroordeelde criminelen.

Geen opmerkingen: